english    |    български    |    romanian

"Ние ще предоставим качествени площи за фирми които искат да инвестират в града" - Ростислав Димитров, прокурист на „Ирис" АД

2008-09-01

Rostislav Dimitrov

- Г-н Димитров, защо „Ирис" избра да изгради Бизнес парка именно в Русе?

-  „Ирис" е семейна русенска компания, но емоционалната ни привързаност към града не е единствената причина да изберем Русе за реализацията на проекта. Градът ни е областен център, има добра инфраструктура, добра образователна система, което пък предполага добри кадри. Русе е и голямо пристанище. Не бива да се подценява фактът, че и наблизо се намира Букурещ. Всички тези предимства на града, събрани с едни конкурентни нива на недвижимата собственост предполагат, че ще има интерес към Русе не само от местния бизнес, но и от чужди фирми.

- Чак сега ли настъпи моментът градът ни да се нуждае от такъв модерен Бизнес парк?

- Проблемът за нереализирането на този голям потенциал на града до момента е липсата на качествени площи, върху които бизнесът да се развива. Преди година бе завършен Индустриалният парк който привлече доста наши и чужди фирми, които се развиват в сектора на производствената дейност. Ние ще предоставим качествени площи за фирми, които искат да инвестират в града, но в сектора на услугите. Русенският бизнес, според нас, също е достигнал своята зрялост и е готов да се помещава в по-модерни и луксозни сгради, в една по-добра среда. Лошото е, че досега просто нямаше избор, през 2010-а ние ще го предоставим. Проектът ни ще даде възможност всички тези компании да работят заедно и то добре.

- Какъв ще е капацитетът на парка?

- Очакваме в Бизнес Парк Русе да има над 1600 работещи човека. Те определено ще се чувстват комфортно на работното си място, няма да им липсва нищо. За съжаление това беше една ниша, която дълго време бе пренебрегвана, но мисля, че ние ще успеем да я запълним и да предоставим на фирмите възможност да се развиват.

 

Архив новини

2009-07-27 - Наемателите отново диктуват правилата - интервю с Ростислав Димитров за в-к "Строителство Градът"

2008-09-08 - Официален старт на строежа на Бизнес Парк Русе

2008-09-03 - „Ирис" АД запозна медиите с най-новия си проект – Бизнес Парк Русе

2008-09-01 - "Бизнес Парк Русе е комфорт, престиж и високо ниво на сигурност" - Миглена Димитрова, изп.директор на „Ирис” АД

2008-09-01 - "Бизнес Парк Русе е сериозна инвестиция за нашия град" - Божидар Йотов, кмет

2008-09-01 - "Паркът ще осигури на бизнеса качествена работна среда" - Мария Димова, Областен управител